Helsingin Kisa-Veikkojen nuorisopäällikönä aloitti maaliskuun 2019 lopulla Olli Pulkkanen. Tässä lyhyt esittely Ollista haastattelumuodossa. (kuva ja haastattelu Moona Latvala) 

 

1. Kuka olet ja mistä tulet?

Olli Pulkkanen, urheilun- ja liikunnan parissa työ- ja vapaa-aikani viettänyt nuori 37v mies Kuopiosta, Savon pääkaupungista. Kuopion lisäksi olen asustellut Jyväskylässä opintojen ajan ja matkan varrella mukaan on tarttunut myös perhettä avovaimon ja parin pienen lapsen verran. 


2. Millainen yleisurheilutausta sinulla on?

Yleisurheilutaustaa on urheilijana, valmentajana ja seura- ja piiritoimijana takana parikymmentä vuotta. Osan aikaa ihan leipätyökseni, mutta paljon ja pitkään myös vapaaehtoisena.  Oman, melko pitkänkin, yleisurheilu-uran tein keskinkertaisena keskimatkanjuoksijana. Päämatkoina oli ensin 800m ja myöhemmin sitten 1500m.  

Valmentamisen aloitin yhtä aikaa oman kisailun kanssa ja välillä katselinkin omien valmennettavien kantapäitä samoissa starteissa. Sittemmin on tullut valmentamisen lisäksi touhuttua juoksu- ym. liikuntatapahtumien, valmentaja- ja seurakoulutusten ja muutenkin urheiluseuran toiminnan organisoinnin parissa. Seuratyön arki, haasteet, mutta myös ne ilon hetket on koettu ja niistä ei tietenkään saa tarpeekseen.


3. Miten päädyit Kisa-Veikkoihin nuorisopäälliköksi?

Kaipa sitä voisi sanoa että minut headhuntattiin tänne. Täällä tuntui olevan tarvetta tekijöille ja tieto oli kiirinyt että tämmöinen kaveri kuin Olli voisi olla kiinnostunut.  Minut pyydettiin tutustumiskäynnille pariin otteeseen ja vakuutuin HKV:n ihmisistä, toiminnasta ja varsinkin mahdollisuuksista.  Ilmeisesti myös HKV:n väki vakuuttui sen verran että täällä sitä nyt ollaan ja kesän jälkeen toivottavasti kokopäiväisenä. Kiitokset luottamuksesta! Vielä kevään ja kesän ajan siis pyrin välillä viettämään osan ajasta Kuopiossakin perheen luona. 

 

4. Mitä odotat uudelta työltäsi?

Hyvää urheilumeininkiä, mukavia hetkiä yhteisissä kilpailu- ja harjoitustapahtumissa ja hedelmällistä yhteistyötä seuran valmentajien kesken. Odotan että saadaan porukalla vietyä HKV:n toimintaa entistäkin parempaan ja selkeämpään suuntaan monellakin osa-alueella. On hienoa päästä toimimaan menestyksekkäässä ja maineikkaassa seurassa vapaaehtoisten ja urheilijoiden hyväksi.

 

5. Mitkä ovat tavoitteesi nuorisopäällikön tehtävässä?

Haluan olla kehittämässä ja luomassa HKV:laista nuorisovalmennuslinjaa entistä paremmaksi yhdessä nuorisovalmentajien kanssa, säilyttää nykytoiminnan vahvuudet ja pyrkiä vielä selkeyttämään toimintamalleja. Tehdä yhdessä laadukasta nuoriso- ja valmennustoimintaa ja taka-ajatuksena nuorten kasvaminen hyviksi urheilijaihmisiksi sekä osin myöskin urheilullinen menestys.

 

6. Millaiset terveiset haluat kertoa Kisa-Veikoille?

Odotan innolla tutustumista HKV:n väkeen, ja aina kun on asiaa ja kysyttävää niin kannattaa nykäistä heti hihasta tai olla yhteyksissä muilla konsteilla

   Helsingin Kisa-Veikot
PL 1
00251, Helsinki