SM 2018 OHJEITA URHEILIJOILLE
 

HUOMIO
Lauantaina kentälle kulkeminen tapahtuu VAIN Eläintarhan tunnelin kautta, koska kentän ympärillä käydään Helsinki City Triathlon -kilpailu.
Katso kulkuohjeet tunnelille tästä linkistä. 
 

Kisakanslia
Eläintarhan kenttä, pukuhuonerakennuksen 100 metrin lähtöpaikan puoleisessa päädyssä.
Avoinna:
torstaina 16.8. klo 18.00 – 20.00
perjantaina 17.8. klo 9.00 – 21.00
lauantaina 18.8. klo 7.00 – 20.00
sunnuntaina 19.8. klo 7.00 – 18.00

Puhelin 050 - 567 8991

Aikataulu

Mahdollisista muutoksista aikatauluun kerrotaan ilmoitustauluilla ja kenttäkuulutuksen kautta.

Linkki aikatauluun.
Linkki aikatauluun ikäluokittain.

Osanoton varmistus
Varmistus suoritetaan kaikkien lajien osalta 90 min ennen ko. ikäryhmän lajin alkua Kisakanslian läheisyydessä oleville ilmoitustauluille kiinnitettyihin nimilistoihin.

Tulospalvelu
Tulokset tulevat kisakanslian läheisyydessä oleville ilmoitustauluille. Linkki tulospalveluun.

Kilpailuvälineet
Omat kilpailuvälineet on jätettävä tarkastettavaksi viimeistään 2 tuntia ennen lajin alkua.
Tarkastuspiste sijaitsee kentän huoltorakennuksessa Kentänhoitajien tilan vieressä. Tarkastetut ja hyväksytyt välineet ovat kaikkien lajiin osallistuvien käytössä. Välineet luovutetaan omistajille lajin päätyttyä. Seipäät tarkastetaan kilpailupaikalla.

Kilpailuasu
Kilpailuasun on oltava kv. sääntöjen mukainen. Urheilija kiinnittää kilpailunumeron rintaan, korkeus- ja seiväshypyssä, joko rintaan tai selkään.

Suorituspaikat
Kilpailut suoritetaan Eläintarhan urheilukentällä sekä kentän ulkopuolella olevilla heittopaikoilla, Moukaripörssissä ja kiekon-/keihäänheitto paikoilla.

Verryttely
Kilpailuverryttely tapahtuu Eläintarhan kenttäalueen ulkopuolella. Alueella on hiekkateitä sekä nurmialueita, joilla alkulämmittely on hyvä suorittaa. Varsinainen kenttäalue on vain kilpailusuorituksia varten.

Kilpailijoiden kokoontuminen
Kokoontumispaikka sijaitsee 100 metrin lähtöpaikan kohdalla kentän lauta-aidan vieressä.
Kokoontumisaikataulu: juoksulajit 20 minuuttia ennen lajin alkua, seiväshyppy 60 minuuttia ennen lajin alkua, painonheitto 40 minuuttia ennen lajin alkua ja muut kenttälajit 30 minuuttia ennen lajin alkua.
Suorituspaikoille siirtyminen tapahtuu johdetusti.

Alkuerät / loppukilpailut juoksulajeissa
Mikäli juoksuissa ei tarvita alkueriä, loppukilpailu juostaan aikataulun mukaisesti loppukilpailun ajankohdassa. Jatkoon pääsy alkueristä: 100 ja 200 metrin erien kaksi parasta ja loput aikojen perusteella. Aitajuoksuissa ja kilpailumatkoilla 400 metristä ylöspäin juoksut suoritetaan suoraan loppukilpailuna. Samassa lähdössä voi olla mukana useampien eri sarjojen juoksijoita.

Riman korotukset ja aloituskorkeudet
Korkeushypyissä rimaa korotetaan kolme (3) cm kerrallaan. Seiväshypyissä rimaa korotetaan 10 cm, kunnes enintään neljä kilpailijaa jatkaa, jolloin korotukset voivat olla 5cm. Aloituskorkeudet ja seiväshypyssä telineiden etäisyys on ilmoitettava lajin sihteerille.
Tasatulosten tullessa voitosta ei uusita.

Muut kenttälajit
Jokaisella kilpailijalla on kolme suoritusta, jonka jälkeen kilpailua jatkavat tulosten perusteella kahdeksan parasta urheilijaa käännetyssä suoritusjärjestyksessä

Palkintojen jako:
Kaikki palkintojen jaot suoritetaan Eläintarhan kentän Kahvila-paviljongin takana olevalla korokkeella. Palkinnot jaetaan tasatunnein jo valmistuneista lajeista.

Kahvila /Ruokailu
Eläintarhan kentällä toimii myös kahvila, jossa on tarjolla kahvia, leivonnaisia, virvokkeita pikkupurtavaa sekä makkaraa. Kahvila on auki koko kisojen ajan
Pidäthän huolta nestetasapainostasi: NAUTI RIITTÄVÄSTI NESTETTÄ

Terveystori
Kisapaikalla järjestetään lauantaina klo 10 – 17 Terveystori, jossa on eri terveysalojen esittelypisteitä. Paikalla on mahdollista tehdä erilaisia testejä ja mittauksia liittyen omaan kuntoon ja terveydentilaan.

Ensiapu
Kilpailupaikalla päivystää ensiapu.

Doping
Kilpailun aikana voidaan tehdä doping-testejä.

HUOMIO:

Lauantaina käydään Helsinki Triatlon kilpailu Uimastadionilla ja sen lähimaastossa.
Kilpailun pyöräilyreitti sulkee Eläintarhan urheilukentän ”mottiin” ja normaali kulku kentälle
on lähes mahdotonta.
Lauantaina kulku Eltsuun tapahtuu vain Eläintarhan Tunnelin kautta! Suuaukko Eltsuun tultaessa sijaisee Töölön Pallokentän Jalkapallohallin viereltä. Opastus Tunneliin Pallokentältä sekä Pohjoiselta Stadioinimitieltä.

Katso kartta tästä.

Huomaa että erityisesti lauantaina on autojen parkkipaikat erittäin vähissä Eläintarhan alueella jotenka varaudu jättämään auto kauaskin.

   Helsingin Kisa-Veikot
PL 1
00251, Helsinki