VANHEMPAIN OPAS –  TERVETULOA HKV:n TOIMINTAAN

Kaikki mitä olet aina halunnut tietää, kun lapsesi aloittaa harjoittelun HKV:n junnuissa, mutta et ole sitä osannut kysyä taikka et tiedä keneltä kysyä.   

SISÄLTÄÄ JONKIN VERRAN VANHAA JA PÄIVITTÄMÄTÖNTÄ TIETOA. Päivitetään mahdollisimman pikaisesti.

SISÄLLYS
1. Tervetuloa
2. Organisaatio
3. Jäsenyys ja maksut
4. Varusteet
5. Ruokailu ja lepo
6. Harjoittelu
7. Kilpailu
8. Leirit
9. Vanhemmat
10. Veteraanit
11. Lisätietoa
12. Harjoituspaikat

 

TERVETULOA  
Tervetuloa mukaan HKV:n toimintaan. Suomen menestyneimmän yleisurheiluseuran mukana tulette saamaan uusia elämyksiä, liikunnan iloa ja onnistumisen riemua niin harjoituksissa kuin kisoissakin. 

Tähän oppaaseen on koottu yhteen tietoa, jolla pääsette alkuun HKV:n toiminnan suhteen. Tietoa löytyy muun muassa jäsenyydestä, maksuista, harjoittelusta ja kilpailusta sekä kaikesta muusta, missä olemme aktiivisesti mukana. Mikäli et löydä tietoa tästä oppaasta, ota rohkeasti yhteyttä valmentajiin, vastuuvanhempiin tai toimiston väkeen.

ORGANISAATIO  
Seuran puheenjohtajana ja johdossa on Ilkka Äyräväinen. Apunaan hänellä on 10 henkinen johtokunta. Seuran toiminnanjohtajan virkaa on jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan hoitanut Reijo Siitonen, joka on varmasti monelle tuttu näky seuran kilpailuista.

Nuorisovalmennus on muun muassa Oona Hujasen (nuoriso@hkv.fi), Harri Laihon, Markus Rahnun sekä muiden pitkäaikaisten HKV:läisten valmentajien käsissä. Valmentajien rautainen ammattitaito ja osaaminen takaavat laadukkaan valmennuksen HKV:n lapsille ja nuorille.

HKV on jo muutaman vuoden ajan hakenut uusia toimintatapoja tuoda seuratoimintaa entistä lähemmäs Kisa-Veikkojen vanhempia ja samalla keventää ryhmien valmentajien taakkaa varsinaiseen valmennukseen kuulumattomien asioiden osalta. Tähän tarkoitukseen jokaiseen valmennusryhmään on nimetty yksi tai kaksi ns. vastuuvanhempaa yhteistyölinkiksi seuran ja vanhempien välille. Vastuuvanhempien tehtäviä ovat mm. seuran yleisten asioiden tiedottaminen omalle ryhmälleen. Seuran järjestämien kilpailujen toimitsijatehtävät organisoidaan yleensä myös vastuuvanhempien toimesta. Varainhankinta yms. tehtävät kulkevat nekin useimmiten vastuuvanhempien kautta. 

Aikuisliikuntajaosto on HKV veteraanien liikkumiseen keskittynyt toimikunta. Sen puheenjohtajana toimii Kyösti Poutiainen. He keskittyvät hieman ”iäkkäämmän” väen liikuttamiseen. Yhtenä suuren suosion saavuttaneena esimerkkinä heidän toiminnastaan on mainittava Aikuisten yleisurheilukoulu. Lisätietoja saat HKV kotisivuilta ja myöhemmin tässä oppaassa.   

JÄSENYYS JA MAKSUT  
Sinäkin voit olla HKV jäsen - mutta ainakin lapsesi on. Kaikki HKV jäsenet voivat osallistua tärkeään vapaaehtoistoimintaan seurassa sekä ovat oikeutettuja jäsenetuihin kuten alennuksiin yhteistyökumppaneidemme kanssa. Tästä todistuksena jäsen saa oman jäsenkortin käyttöönsä. Jäsenmaksun voi maksaa joko yhdestä tai useammasta henkilöstä erikseen. Jos jäseneksi on tulossa kaksi tai useampia henkilöitä, kannattaa koko perheen maksaa perhejäsenmaksu. Tällöin kaikki perheen jäsenet ovat myös automaattisesti seuran jäseniä. Toimintamaksulla katetaan ne kulut, joita seuralle tulee harjoittelujen järjestämisestä sekä kilpailuihin osallistumisesta. Toimintamaksut vaihtelevat valmennusryhmittäin, mm. lasten iän ja ryhmän tilanteen mukaan.  

Mitä Kilpailijoiden toimintamaksuun sisältyy:   
– 14–19-vuotiaat urheilijat;  Ympärivuotinen, tavoitteellinen ja ohjelmoitu seuravalmennus (n. 4-8x/vko), Liikuntamyllyn opiskelija-kausikortit (syys/talvi), osanottomaksut  pm- ja SM-kisoihin (matkoihin, majoituksiin ja ruokailuihin sisältyy tapauskohtainen sekä kilpailuihin erikseen ilmoitettava omavastuuosuus), lisenssi, Vattenfall-kisat ja Seuraottelut nimetyille urheilijoille. Lisäksi ilman osanottomaksua mm. seuran järjestämät Mestaruuskilpailut, Starttikisat ja Helsingit OP Junior GP – kilpailut.

– 8–13-vuotiaat urheilijat; harjoitukset tai kilpailut (n. 2-4x/vko), osanottomaksut pm-kisoihin, lisenssi, Vattenfall-kisat ja Seuraottelut nimetyille urheilijoille. Lisäksi ilman osanottomaksua mm. seuran järjestämät Mestaruuskilpailut, Starttikisat ja Helsingit OP Junior GP – kilpailut.


Mitä Harrastajien toimintamaksuun sisältyy;
– n. 15–19-vuotiaiden ikäsarjojen urheilijat (erikseen nimetyt ryhmät):  harjoitukset (n. 2x/vko), mahdollisuus kilpailla matalalla kynnyksellä, ilman osanottomaksua seuran järjestämät Mestaruuskilpailut, Starttikisat ja Helsingit OP Junior GP – kilpailut, vanhemmille ei toimitsijavelvoitetta.


– alle 8–vuotiaat harrastajat;  harjoitukset n. 1x/vko, mahdollisuus osallistua seuran sisäisiin kilpailuihin.

 

VARUSTEET   
Kunnon kengät ovat tärkeät sekä harjoituksissa että kilpailuissa. Peruskengäksi sopivat lenkkarit; joko perusmallit tai hieman enemmän vaimennetut ja jalkaa suojaavat mallit. Sisäpelikengät tai muut vastaavat eivät ole kovan pohjan ja liiallisen kiertojäykkyyden takia sopivat yleisurheiluharrastukseen. Mikäli harjoitusryhmä käy ulkolenkillä sisäharjoituskaudella, olisi hyvä että lapsella olisi kahdet lenkkarit käytössä. Tällöin ulkona kastuneet kengät ja sukat voidaan vaihtaa sisään tullessa kuiviin ja harjoituksiin osallistuminen on mukavampaa.
 
Lisäksi harjoituksia ja kilpailuja varten voi ostaa piikkarit. Piikkarit eivät ole välttämättömät, mutta enemmän kilpailuissa käyvien ja varsinkin vanhempien urheilijoiden kannattaa ne hankkia. Nuoremmille sopivat parhaiten yleispiikkarit ja lajipiikkareita kannattaa harkita vasta, kun omat lajit alkavat hahmottua ja taidot karttua. Piikkareita käytetään ainoastaan suorituksia tehdessä, ei esimerkiksi alkuverryttelyssä. Kenkien lisäksi harjoituksissa pitäisi olla mukana juomapullo ja harjoitteluun ja säähän sopivat hyvin joustavat vaatteet.

HKV:n seura-asuja hankitaan yhteistilauksella Adidakselta. Mallistoon kuuluu mm. pitkähihainen päitä, tuuliasu ja huppari. Kaikki urheiljat saavat alkuvuodesta seurapaidan, joka jaetaan harjoitusten yhteydessä. Varusteita voi tilata sivuiltalöytyvällä lomakkeella (https://www.helsinginkisaveikot.fi/Ajankohtaista/Varustetilaus) ja tilatut varusteet noudetaan Liikuntamyllystä HKV:n harjoitusten yhteydessä ja kesäisin Eläintarhan kahvilasta. Tiedustelut asuista ja tilauksista voi osoittaa Jaana Ainasojalle (puh. 0504656373).

Muita harjoitusvarusteita pystyy hankkimaan yhteistyökumppaneiltamme seuraystävälliseen hintaan. Esimerksiksi Vantaalla sijaitsevasta Adidas Outlet-myymälästä sekä Puotinharjun ostokeskuksen InterSport Puhoksesta saa HKV:n jäsenkortilla alennusta kaikista normaalihintaisista tuotteista.

Vanhoja pieneksi jääneitä varusteita kierrätetään seuran sisällä seuran Facebook kirppiksellä. Esimerkiksi piikkarit kestävät normaalisti useammalta lapselta toiselle, sillä jalka kasvanut jo niistä ulos ennen kuin ne on juostu loppuun. Ryhmään pääsee liittymään alla olevasta linkistä. https://www.facebook.com/groups/310498229305029/?ref=bookmarks.

RUOKAILU JA LEPO  
Ruokailun tulisi olla normaalia kotiruokaa. Nuorilla lapsilla ei ole tarvetta mihinkään erityisruokavalioon tai välttämään jotain tiettyjä asioita vain siksi että urheilee. Ennen harjoituksia ja kisoja olisi hyvä välttää raskasta ruokaa. Lapset ovat hyvin yksilöllisiä ja kannattaakin seurata mikä olisi omalle lapselle sopiva aika ruokailla. Liian myöhään syöty ateria tai välipala saattaa aiheuttaa pahoinvointia tai pistämistä ja estää harjoittelun ja kilpailun. Kokonaan syömättä jättäminen puolestaan laskee energiatason liian alhaiseksi ja estää täysipainoisen harjoittelun ja kilpailemisen.

Pitkän kilpailupäivän aikana voi tulla tarve syödä lajien välissä välipalaa ja silloin kannattaa valita kevyttä ja helposti sulavaa ravintoa. Tähän tarkoitukseen sopivia välipaloja ovat mm. marjasoseet, vaalea leipä ja hedelmät. Esimerkiksi pienten lasten Piltti-purkit ovat kisoissa havaittu suosituiksi välipaloiksi. Harjoitus- ja kisajuomaksi sopii parhaiten vesi tai laimennettu tuoremehu. 

Harjoitusten ja kilpailujen jälkeen tulisi aina nauttia monipuolista ravintoa kulutettujen energiavarojen palauttamiseksi. Myös mahdollisimman pian harjoituksen jälkeen tulisi pyrkiä korvaamaan harjoituksessa kulutettu energia- ja nestemäärä juomalla riittävästi ja syömällä joko ravitseva välipala (hiilihydraatti- ja proteiinipitoinen) tai kunnon lämmin ateria. Luonnollisesti jo ennen harjoitusta ja myös harjoituksen aikana tulee aina huolehtia riittävästä nesteen nauttimisesta. Mikäli harjoitukset ovat illalla, tulisi harjoituksen jälkeen aina syödä normaalia runsaampi iltapala. Nuoren urheilijan tulisi nukkua vähintään 9 tuntia yössä. Tällöin elimistöllä on aikaa palautua rasituksesta sekä myös kasvaa. 

HARJOITTELU  
Missä sitten harjoitellaan? Talviaikaan harjoittelu keskittyy Myllypuron Liikuntamyllyyn. Liikuntamylly sijaitsee Myllypuron metroaseman vieressä. Harjoitukset ovat olleet siellä yleensä lauantaisin ja erikseen nimetyille ryhmille keskiviikkoisin. Lumen sulaessa keväällä siirtyy harjoitukset perinteiseen Eltsuun eli Eläintarhan kentälle. Yleensä harjoitukset ovat olleet siellä tiistaisin ja torstaisin kesätaukoa lukuun ottamatta. 

Syksyn tullen olemme taas palanneet takaisin sisätiloihin Liikuntamyllyyn. Lisäksi Eläintarhan tunnelissa ja Pohjois-Haagan yhteiskoululla harjoittelevat tietyt seuran erikseen nimeämät ikäryhmät, jotka hallivuoroille mahtuvat. Mikäli kelit eivät salli täysipainoisia treenejä Eltsussa keväällä ja syksyllä, usein ryhmät viettävät aikaa Pirkkolan maastossa lenkkeilyn ja muun harjoittelun merkeissä. On hyvä muistaa, että saadut hallivuorot jaetaan seurassa kaikkien ryhmien kesken. Tämän vuoksi vuoroihin ja paikkoihin saattaa tulla muutoksia ryhmille edelliseen vuoteen nähden esim. talvikauden kynnyksellä. Tarkemmat tiedot eri paikoista ja niiden sijainneista löydät tämän oppaan lopusta. Kaikkeen harjoitteluun liittyen, huolehditaan tiedottamisesta mm. HKV:n nettisivuilla ja sähköpostitse.  

Hyvät alku- ja loppuverryttelyt riittävine liikkuvuus- ja venyttelyosioineen kuuluvat jokaiseen harjoitukseen. Kilpailuissa niiden merkitys korostuu entisestään. Riittävä alkuverryttely valmistaa ja lämmittää elimistön ja lihaksiston harjoitusta varten ja ehkäisee merkittävästi vammautumisriskiä. Hyvä loppuverryttely venyttelyineen taas varmistaa sen, että elimistön palautuminen alkaa heti harjoituksen jälkeen parhaalla mahdollisella tavalla. Vaikka oikein toteutetut verryttelyt sisältävät aina myös venyttelyä ja muuta liikkuvuusharjoittelua, tulisi liikkuvuuden kehittämiseksi tehdä vielä ajoittain erillisiä venyttelyharjoituksia. Riittävä liikkuvuustaso vähentää myös omalta osaltaan olennaisesti urheilijan vammautumisriskiä ja mahdollistaa teknisesti oikeaoppiset suoritukset.   

KILPAILU  
Kilpaileminenkin vaatii harjoittelua ja sen takia olisi hyvä käydä harjoitusten lisäksi myös kisoissa. Omien tulosten paraneminen saa aikaan innostusta ja lisää motivaatiota harjoitteluun. Kilpailuissa tulee aina venymisiä ja lapsi huomaakin että tulokset paranevat pienellä vaivalla. 

Itse kilpaileminen ja niissä menestyminen ei ole pääasia. Tärkeintä lapselle on saada ”palkinto” omasta uurastamisesta uusien omien ennätysten paranemisena tai vaikka onnistumisen tunne itselle uuden yleisurheilulajin suorittamisesta. Koska lapset kehittyvät eri tahtiin, tulisi tuloksia verrata omiin aikaisempiin saavutuksiin, ei toisten saavutuksiin. Näin lapsi saa itselleenkin todisteen siitä että ahertaminen on kannattanut. 

Koska harjoituksissa ei oteta aikoja tai mitata pituuksia ovat kilpailut ainoa paikka saada tietoa edistymisestä. Junnujen kilpailut ovat leikkimielisiä ja yhteishenkeä nostavia tapahtumia eikä niihin osallistumista tarvitse pelätä. Kilpailujen jännittäminen on hyvin luonnollista. Kilpailut ovatkin hyvä paikka oppia hallitsemaan ja kohtaamaan jännityksen tunnetta ja saada valmiuksia kohdata ja hallita jännitystä myös elämän muilla osa-alueilla.

Useimmissa kisoissa nuorin sarja on T9/P9. Kilpailusarjat menevät syntymävuoden mukaan ja samaan sarjaan kuulutaan koko vuosi. Esimerkiksi T9 ja P9 sarjoihin kuuluvat ne junnut, jotka täyttävät kyseisenä kalenterivuonna enintään 9 vuotta. Tällöin yhdeksän vuotta tai kahdeksan vuotta täyttävät kilpailevat yhdessä T/P-9 ikäsarjassa koko kalenterivuoden.

Kilpailuihin ilmoittaudutaan tavallisesti omatoimisesti suoraan Kilpailukalenteri.fi kautta. Toimintamaksut maksaneille kilpailuihin osallistuville lapsille, jotka ovat 9 v. ikäsarjassa tai vanhempia, hankitaan kilpailulisenssi. Mikäli lisenssiä ei löydy esimerkiksi www.kilpailukalenteri.fi kautta ja maksut on varmasti maksettu, ota yhteyttä toimistoon (toimisto@hkv.fi). Mikäli sinulle ei ole hankittu lisenssiä, ilmoitathan siitä toimistolle hyvissä ajoin ennen kilpailua. Tuloksia voi seurata internetin kautta osoitteessa www.tilastopaja.fi.

 

Seuran sisäiset kisat, seuran järjestämät avoimet kisat sekä pm-kisat pääosin sisältyvät harjoitusmaksuihin. Pm-kisojen maksut hoidetaan pääosin seuran kautta, mutta kisojen ilmoittautumiset hoidetaan omatoimisesti Kilpailukalenteri.fi kautta. Huomioitahan, että HELSY laskuttaa jokaisesta ilmoittautumisesta seuraa, joten huomioithan, että kyseessä on ilmoittautumismaksu eikä osallistumismaksu.

 

Alle 9 vuotiaiden sarjalaiset, harvoin kilpailevat pienimmät junnut ja uudet tulokkaat voivat harjoitella kilpailemista seuran sisäisissä kisoissa (mm. Helsingin OP Junior GP, HKV:n Nappulamestaruuskilpailut sekä Starttikilpailut).


Ilmoittautumisia lisenssittömien urheilijoiden osalta ei voi tehdä Kilpailukalenteri.fi kautta. HKV:n nappuloiden − alle 9 vuotiaiden sarjalaiset tai muut uudet urheilijatulokkaat, joilla ei ole vielä lisenssiä − ilmoittautumiset tehdään seuran omissa sisäisissä kilpailuissa käsin pöytäkirjaan. HKV:n toimisto suosittelee, että ilmoittautumiset lisenssittömien urheilijoiden osalta tulisi jo hyvissä ajoin etukäteen. Ilmoittautumiset tulisi lähettää sähköpostilla osoitteeseen toimisto@helsinginkisaveikot.fi.

  

Edustuskilpailut ja nimetyt kilpailijat;

Vuoden aikana on seurojen välisiä kilpailuja, joissa urheilijat tuovat suorituksillaan seuralle pisteitä. Valmentajat nimeävät urheilijat kilpailuihin aiempien tulosten perusteella. Nimettyjen kilpailijoiden odotetaan lähtökohtaisesti osallistuvan näihin kilpailuihin. Seuran kannalta tärkeitä vuoden aikana olevia edustuskilpailuissa ovat mm. SM-kisat, SM-viestit, Seuraottelut, Seuracup ja Viestiseuraottelu (OP-viestikarnevaalit). Mahdollisesta esteestä tulee ilmoittaa hyvissä ajoin valmentajille, jotta valmentajat voivat kutsua tilalle toisen urheilijan ja joukkueet näihin kilpailuihin saadaan kokoona.
 
 

LEIRIT
HKV järjestää keväisin ja syksyisin 10-13-vuotialle leirin Märkiön leirikeskuksessa Nurmijärvellä. Leirit ovat paras tapa nostaa yhteishenkeä ja saada ikimuistoisia kokemuksia. Leirit koostuvat yhdessä olosta liikunnan ja erilaisten joukkuekisailujen parissa. Leirien ajakohdista ja ilmoittautumisesta tiedotetaan kohdassa "tapahtumainfo nuorille" sekä ryhmien omissa tiedotteissa.

Isommpien ryhmät järjestävät halutessaan ryhmäkohtaisesti omia leirejä ja muuta mahdollista yhdessä oloa. SM-tason nuoret ja aikuiset leireilevät yhdessä vuosittain syksyn alun kaudenavausleirillä Pajulahdessa.


VANHEMMAT
Valmentajat hoitavat valmentamisen ja vanhempien tärkein tehtävä on kannustaa ja kuunnella lasta. Seura toimii pääosin vapaaehtoisten valmentajien ja vanhempien voimin. Vuoden mittaan vanhempia tarvitaan apuun kilpailujen ja erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Tehtäviä on tapahtumasta riippuen aina kahvion pitämisestä toimitsija tehtäviin. Etukäteistietoa ei tarvita vaan paikalla on aina joku, joka tuntee säännöt ja neuvoo tekemisessä. Sopivia tehtäviä löytyy kaikille. Kun vanhemmat osallistuvat toimintaan, se tuo lapselle sen tunteen, että tämän täytyy olla hyvää ja tärkeää toimintaa, kun kerran isä tai äiti on myös mukana täällä.

 

HKV on järjestämässä monia kilpailuita vuoden aikana, jossa vapaaehtoisten toimitsijoiden panos ja tehtävä on merkittävä kilpailuiden läpiviemiseksi. Seuran järjestämiä kilpailuita vuoden aikana ovat mm. syyskuun mestaruuskilpailut ja seuraottelu sekä kolme kertaa vuodessa pidettävä Helsingit OP Junior GP – kilpailu. Erityisesti säännöllisesti kilpailevien lasten vanhemmat ovat velvoitettuja olemaan toimitsijatehtävissä 3 kertaa vuodessa, jotta seuran omia kilpailuja voidaan järjestää.  Toimitsijatehtävistä laitetaan hyvissä ajoin ennen kilpailuja sähköpostialla ilmoittautumislinkki ja ilmoittautneisiin ollaan yhteydessä tehtävistä kilpailua edeltävällä viikolla.

   

Myös HCR:ssa eli toukokuussa Helsinki City Run tapahtumassa tarvitaan vanhempia, mutta myös vapaaehtoisia nuoria auttamaan järjestelyissä ennen tapahtumaa ja kisojen aikana. Toinen suuri tapahtuma on Helsinki City Marathon elokuussa. Tällöin kaikilla meillä on taitoja, joita voidaan käyttää hyväksi järjestelyissä. 

 

 

VETERAANIT
Aikuisliikuntajaosto on HKV veteraanien liikkumiseen keskittynyt toimikunta mistä mainitsimme jo aiemmin. Sen puheenjohtajana toimii Kyösti Poutiainen. He keskittyvät hieman ”iäkkäämmän” väen liikuttamiseen. Yhtenä suuren suosion saavuttaneena esimerkkinä heidän toiminnastaan on mainittava Aikuisten yleisurheilukoulu. Se on HKV:n ja Suomen Veteraaniurheiluliiton kehittämä koulu yli 18 vuotiaille, missä pääsee kokemaan liikkumisen riemua myös aikuisiällä.   

Koulussa tutustutaan uusiin urheilulajeihin, taikka sitten muistellaan vanhoja taitoja nuoruudesta. Erityisesti vanhemmille tämä on erinomainen tapa kokeilla niitä samoja urheilulajeja kuin lapsi opettelee ja samalla myös huomata, ettei se aina ole niin yksinkertaista se urheileminen. Hyvä kuitenkin osata myös nauttia omista onnistumisista sekä myös kun lapsi onnistuu. Ohjaajina ja valmentajina ovat koko maailman yleisurheilun asiantuntijoita kuten Arto Bryggare, Vallu Kononen, Leo Pusa jne. Aikuisliikuntajaosto järjestää myös veteraaniurheilijoille kilpailuja. Sarjat alkavat 35 vuoden rajalta, joten jo nuorikin veteraani voi niihin osallistua. Ja yläikärajaahan ei ole.   

LISÄTIETOA
Vastuuvanhemmat
HKV:n kotisivut >Nuorisourheilu >ryhmäkohtaiset yhteystiedot, jossa vastuuvanhemmat

Kilpailuihin ilmoittautuminen
www.kilpailukalenteri.fi

Helsingin Kisa-Veikkojen Facebook-sivut   

Yleisurheilurekisteri
https://www.yleisurheilurekisteri.fi/

Kilpailujen tulokset sekä urheilijan tulosten ja kehityksen seuranta
www.tilastopaja.fi

Helsingin Seudun Yleisurheilu
www.helsy.info

 

Yhteydenotot
Jos sinulla on jotain kysyttävää, HKV:n henkilökuntaan saat parhaiten yhteyden sähköpostitse tai puhelimitse. Seuran toiminnanjohtaja Reijo Siitonen (puh. 040-5066482, e-mail toimisto@hkv.fi). Älä epäröi ottaa yhteytettä, jos sinulla on jotain kysyttävää, me olemme auttamassa sinua!
 

Kiusaaminen
Helsingin Kisa-Veikoissa vallitsee nollatoleranssi kiusaamisen suhteen ja pyrimme puuttumaan kiusaamiseen välittömästi. Otathan yhteyttä heti paikalla harjoitusryhmässäsi tapahtuvasta kiusaamisesta tai kiusaamisepäilystä ryhmän valmentajaan ja vastuuvanhempaan sähköpostitse (ks. yllä) otsikolla Kiusaaminen.

 

Seuratoiminta kehittyy ja elää jatkuvasti. Olemassa oleviin käytäntöihin tulee muutoksia. Niistä tiedotetaan tarvittaessa erikseen.

 

HARJOITUSPAIKAT  
ELÄINTARHAN URHEILUKENTTÄ, Vauhtitie 6  

OLYMPIASTADION
Stadionin sisäänkäynti on tornin juuressa, jossa olevista pääovista mennään sisään aulaan. Pääaulassa kävellään suoraan eteenpäin ja vasemmalla olevasta ovesta astutaan pitkälle käytävälle. Tämän jälkeen kävellään eteenpäin käytävää pitkin kunnes tulette alueelle, josta löytyy juoksusuora. 

TUNNELI
Tunnelin sisäänkäynti sijaitsee Eläintarhan kentällä kahviorakennuksen takana. Isoista metalliovista mennään sisälle ja ramppia pitkin alas juoksusuoralle, jossa ensimmäisenä vaatenaulakko ja penkit juoksusuoran toisessa päässä. 

LIIKUNTAMYLLY googlemaps-linkki
Liikuntamylly sijaitsee Myllypurossa metroaseman vieressä. Kun tulette harjoittelemaan Liikuntamyllyyn HKV vuorolle, on teillä oltava mukana valmentajien kautta saatavat kulkukortit.  Näitä näyttämällä pääsette sisään harjoitusalueelle ilman pääsymaksua. Toinen hyvä tunnus on aikaisemmin ollut myös HKV tuuliasu, jonka vahtimestarit tunnistavat helposti. Liikuntamyllyyn kannattaa varata kahdet lenkkarit käyttöön. Toisilla käydään talvella ulkolenkillä treenien alussa ja sisälle tullessa märät kengät voi vaihtaa kuiviin sisäharjoittelua varten. Myös varasukat on hyvä olla mukana. Treenien aikana vanhemmat voivat viettää aikaa myös rakennuksen alakerrassa sijaitsevassa kahviossa.

Huom.
Kulku- ja vuorokortit; Liikuntamyllyssä harjoiteltaessa on aina oltava mukana kulkukortti. Ennen kuin ryhmä siirtyy harjoittelemaan Liikuntamyllyyn, ryhmän valmentajat tai vastuuvanhempi, jotka tuntevat ryhmän urheilijat, koostavat ja päivittävät jäsenrekisteristä listan ryhmässä mukana olevista urheilijoista ja toimittavat sen eteenpäin. Kulkukortin voi noutaa kassalta tai valmentaja jakaa ne siinä vaiheessa, kun Myllyn toimihenkilöt ovat rekisteröineet urheilijan tiedot. Seuran vuorokorttiin ovat oikeutettuja toimintamaksun maksaneet urheilijat. Uudet urheilijat saavat vuorokortin siinä vaiheessa kun toimintamaksu on maksettu. Varauduthan siihen, että pysyvää kulkukorttia ei välttämättä saa heti talviharjoituskauden ensimmäisissä harjoituksissa, koska vastuuhenkilöiltä vie aikaa kerätä ja päivittää urheilijoiden tiedot. Lisäksi kulkukorttien rekisteröiminen voi viedä aikaa myös Myllyn toimihenkilöillä talvikauden kynnyksellä, jolloin myös moni muu seura jonottaa kortteja. Uuden kulkukortin lunastus 3 euroa/kortti maksetaan Liikuntamyllylle omatoimisesti, mikäli kadotat oman vanhan kortin. 

 

PIRKKOLA
Pirkkolan urheilupuistossa kokoonnutaan yleensä jäähallin ja urheilukentän välissä olevalle alueelle. Syys- ja Kevätmaastot järjestetään myös Pirkkolassa. Kokoontumispaikka on jäähallin ja tekouima-altaan välisellä alueella. Parkki paikkoja löytyy sekä pohjoispuolelta Uimahallin luota että eteläpuolelta Pirkkolantien viereiseltä parkkipaikalta. Vanhemmat voivat viettää aikaa joko liikkuen, johon Pirkkola tarjoaa upeat mahdollisuudet tai uimahallin kahviossa.

POHJOIS-HAAGA YHTEISKOULU PHYK 
Pohjois-Haagan Yhteiskoulu eli PHYK sijaitsee Pietari Hannikaisen tien varrella. Täällä on paitsi harjoituksia, mutta mikä tärkeintä, on tämä paikka perinteinen HKV pikkujoulujen viettopaikka.

 

   Helsingin Kisa-Veikot
PL 1
00251, Helsinki
Toiminnanjohtaja Reijo Siitonen
040 506 6482 , toimisto@hkv.fi