Sara Vorselman

 

Ikä
19 vuotta (21.10.1995)

Laji
Pituushyppy

Valmentaja
Kaj Forsström

Ennätykset
Pituus 5,77 (2014) 5,86w (+2,2) (2014)

Saavutukset
SM-19v pituuden pronssia 2014

 

 

 

Kuka olen

Urheilu on aina kuulunut ja tulee varmasti aina kuulumaan elämääni. Ensimmäiset kosketukset yleisurheilun maailmaan olivat kilpailut Eltsun putkessa 2 vuoden iässä. 5-vuotiaana aloitin ensimmäisessä harjoitteluryhmässä, jonka valmentajana toimi Ulla Helenius. Liikunta on kuulunut luonnollisena osana kasvuani, sillä koko perheeni on liikunnallinen. Isäni, äitini sekä pikkuveljet Samuel 17v. ja Simeon 10v. kuuluvat myös HKV:hen, joten seuran valintaa ei ole tarvinnut koskaan miettiä. Yleisurheilun ohella lajeja, joita olen kokeillut ovat tanssi, telinevoimistelu ja judo.

Yleisurheilulla on ollut suuri vaikutus myös muihin valintoihin elämässäni. Peruskoulun jälkeen kävin lukion Sotungin lukiossa urheilulinjalla, josta kirjoitin ylioppilaaksi keväällä 2014. Viimeisen vuoden olen työskennellyt liikuntakeskus POMPIT:issa, missä ohjaan lasten liikuntaa. Työskentely liikunnan parissa on mieluisaa, joten myös tulevaisuuden suunnitelmat tulevat varmasti suuntautumaan liikuntaan ja terveyteen tavalla tai toisella. Urheileminen on aina ollut intohimoni, joten haluan jakaa siitä syntyvää iloa ja hyvää oloa myös muille ihmisille.

Työskentely liikunnan parissa on vain lisännyt haluani kehittyä omalla urheilu-urallani. Vaikka erilaisilta takaiskuilta kuten loukkaantumisilta ei ole vältytty ne ovat vain kasvattaneet motivaatiotani. Minulla on kova halu onnistua ja olen valmis tekemään kovasti töitä tulosten eteen. Hyvät tulokset, mutta myös tarpeeksi kovat tavoitteet lisäävät entistä enemmän haluani harjoitella kovaa.. Tällähetkellä selkein tulostavoitteeni on pituudessa 6 metrin raja, mutta myös pienet onnistumiset sekä terveenä pysyminen on erityisen tärkeää minulle.

Vaikka urheilu-urallani on ollut niin onnistumisia kuin epäonnistumisiakin on yksi hetki jäänyt kaikkein parhaiten mieleen. Ensimmäisen henkilökohtaisen SM-mitalin saadessa fiilis oli loistava. Silloin tuntui että vihdoin kaikki uurastus palkitaan niin minulle kuin kaikille jotka ovat olleet tukenani, erityisesti valmentajilleni. Mitali oli myös todellinen motivaation kasvattaja. Silloin tosissani tajusin kuinka paljon tämä laji minulle merkitsee ja kuinka paljon olen oikeasti valmis tekemään töitä menestyksen ja hyvien tulosten eteen. Yleisurheilu ei ole minulle vain harrastus, se on elämäntapa.


   Helsingin Kisa-Veikot
PL 1
00251, Helsinki