Roni Ollikainen

 

Ikä
26 vuotta (27.8.1990)

Laji
Pituushyppy

Ennätykset
Pituus 805 (2012), 832w (+2,2) (2012)

Saavutukset:
EM-kisat pituuden 6. Helsinki 2012
U-23 EM-kisat pituuden 6. 2011
U-20 MM-kisat pituuden 5. 2008
EYOF pituuden 4. 2007
Suomi-Ruotsi-maaottelu pituus 2010, 2011, 2012
Eurooppa-cup pituus 2011
Decanation-maaottelu pituus 2010

SM-kisat pituuden kultaa 2012, 2016
SM-kisat pituuden hopeaa 2011
SM-kisat pituuden pronssia 2010, 2013, 2017

 

 

Kuka olen

Oma yleisurheilu-urani alkoi vuoden 2000 syksyllä HKV:n harjoitusryhmästä. Innostuksen liittyä HKV:hen antoi ala-asteella käydyt koulujen väliset kilpailut, joissa tuli menestystä sekä 60m juoksussa että pituushypyssä. Tästä alkoi kipinä aloittaa yleisurheilu ja lopulta yleisurheilu vei myös voiton jalkapallosta, joka tuli lopetettua monen vuoden pelaamisen jälkeen noin 15-vuoden iässä.

Alkuun harjoittelu tapahtui vain huvin vuoksi ja koska se oli kivaa ja siitä tykkäsi. Pikku hiljaa valmentajat alkoivat puhumaan kilpailuista ja niihin osallistumisesta. Juoksinkin ensimmäiset kilpailut lainapiikkareilla, koska en omistanut omia piikkareita. Siitä lähtien kilpailuja alkoi tulemaan tasaisesti ja lajit vaihtelivat laidasta laitaan. Alkupeloista huolimatta kilpailemiseen tottui nopeasti ja se alkoi olemaan erittäin mukavaa, huolimatta siitä menestyikö tai ei.

Ensimmäinen henkilökohtainen SM-kulta tuli voitettua 15-vuotiaana kolmiloikasta, jonka jälkeen menestystä tuli nuorten sarjoissa joka vuosi niin kolmiloikasta kuin pituudesta että pika-aidoista sekä kerran myös seitsenottelusta. Lajeja on tullut harrastettua monipuolisesti lapsesta lähtien ja ottelut ovat tuoneet monipuolisuutta sekä harjoitteluun että kilpailemiseen. Viimeinen kymmenottelu tuli tehtyä 18-vuotiaana.

Viimeiset vuodet ovat osaltani sujuneet vaihtelevasti. Mukana on ollut lukuisia onnistumisia, sekä pieniä että isoja vaivoja, turhautumista, iloa, pettymyksiä. Kaikkea mahdollista. Viimeisten vuosien aikana kilpailuja ei ole ollut niin paljon kuin olisi toivonut ja se on turhauttanut, koska ei ole päässyt mittaaman omaa todellista tasoaan, vaikka treenien perusteella tietääkin, että kehitystä on tullut. Ainoa asia mikä loppupeleissä merkitsee on kuitenkin se kuinka pitkälle mittanauha venyy. Vastoinkäymisistä huolimatta taistelutahto ei ole laantunut vaan halu sisällä näyttää on erittäin suuri ja kasvaa jokaisen vastoinkäymisen myötä. Takaraivossa kuitenkin kolkuttaa jatkuvasti, että vuoden 2012 ei riitä, vaan siitä päästään pidemmällekin.

Hienoimpia hetkiä urheilu-uralla ovat toistaiseksi olleet Helsingin EM-kisojen 6. sija, ensimmäinen 8 metrin ylitys (ja oikeastaan kaikki muutkin, koska niitä on vielä toistaiseksi liian vähän) sekä myötätuulessa hyppäämäni 832. Näiden lisäksi on myös lukuisia muita onnistumisia, jotka ovat jääneet muistin syövereihin ja joista on mahdollisesti jäänyt metalli palkintokaappiin. Onnistumisten lisäksi on tullut myös lukuisia epäonnistumisia ja pettymyksiä, mutta ne kuuluvat sekä tähän lajiin että elämään. Näitä molempia yhdistää muistot, joita on tullut koettua sekä kavereiden kanssa että ilman, sekä kilpailuissa että harjoituksissa, bussimatkoilla, leireillä, lähikentällä... Yhteistä näille kaikille on kuitenkin yksi hieno asia: yleisurheilu.   Helsingin Kisa-Veikot
PL 1
00251, Helsinki