Ossi Linkoaho

 

Ikä
24 vuotta (11.8.1990)

Laji
400m aidat

Valmentaja
Pekka Mäkelä

Ennätys
400m aidat 53,41 (2013)

Saavutukset
SM-kisat 7. 400m aj 2013
SM-hallit 4x180m pronssia 2014
SM-hallit 4x200m kultaa 2013
SM-viestit 4x800m hopeaa 2012

 

  

Kuka olen

Ensikosketukseni HKV:hen oli vuonna 1998, kun pienenä ekaluokkalaisena kävin yhden kaverini kanssa HKV:n urheilukoulussa Oulunkylässä. Runsas vuosi myöhemmin 9-vuotiaana liityin Kisaveikkoihin ja aloin käydä kilpailuissa. Eniten tykkäsin juoksulajeista ja pituushypystä, heittolajeissa olen pienestä pitäen ollut suorastaan surkea. Aluksi treenasin yleisurheilua muiden harrastusteni (jalkapallo ja salibandy) ohella. Yleisurheilun koin kuitenkin näistä kaikista miellyttävämmäksi, sillä siinä suoritus on vain ja ainoastaan itsestä kiinni.

14-vuotiaana sain ensikosketuksen tulevaan päälajiini, 400m aitoihin. Ilmoittauduin ikäänkuin puolivahingossa Jämsänkosken pika- ja aitajuoksukarnevaaleille, jossa jouduin hieman kehittämään olemattomia aitajuoksutaitojani. Tästä rohkaistuneena uskaltauduin kokeilemaan 200 aitoja, joissa huomasinkin pärjääväni suhteellisen hyvin. Myöhemmin samana vuonna ensimmäiset SM-kisat olivat erittäin jännittävä ja odotettu tapahtuma. Itse kisoista jäi tosin melko karvas maku suuhun, sillä 200m aidoissa kaaduin viimeiselle aidalle. Pettymykset unohtuivat kuitenkin melko nopeasti, HKV:n joukkuehenki oli ikäluokassamme aivan huikea.

Seuraavat vuodet olivat erittäin mukavaa aikaa. Menestystä tuli niin henkilökohtaisesti kuin joukkuetasolla, ja kilpailujen ohella bussimatkat ja kouluyöpymiset kuuluivat vuoden ehdottomiin kohokohtiin. Vuosien varrella porukkaa putosi ja aloittaessani yliopisto-opinnot lääkiksessä päädyin treenaamaan pääasiassa yksin. Tällöin sitä oppi arvostamaan yleisurheilun toista puolta: päivittäin pääsee haastamaan itseään ja kello kertoo lahjomattomasti missä mennään. Viimeiset puolitoista vuotta olen taas päässyt nauttimaan treeniseurasta, kun liityin pikkuveljeni Matiaksen ikäluokan treeniryhmään.

Aikuisiällä muutamista Kalevan kisojen finaalipaikoista huolimatta on suorituksistani jäänyt hieman hampaankoloon. Tavoitteena tulevaisuudessa onkin saada parannettua omia ennätyksiä. Mihin se sitten riittää, jää nähtäväksi...

   Helsingin Kisa-Veikot
PL 1
00251, Helsinki