Jussi Kaavi

 

Ikä
24 vuotta (17.6.1990)

Laji
Seiväshyppy

Valmentajat
Kaj Forsström ja Timo Kuusisto

Ennätys
Seiväshyppy 510

Saavutukset
22-v Pohjoismaiden mestaruuskilpailut 2012


 

 

Kuka olen

Ensimmäisen kerran osallistuin HKV:n yleisurheiluharjoituksiin 6-vuotiaana. Siitä lähtien olen ollut jatkuvasti yleisurheilun kanssa tekemisissä. Kaksi vanhempaa sisarustani harrastivat yleisurheilua HKV:ssä ja sitä kautta itsekin päädyin jo nuorena urheilukentälle. Onneksi, sillä urheilu on parasta mitä tiedän. Tykkään todella paljon harjoitella kovaa, oppia uutta ja kehittyä urheilussa. Lapsuuteni oli liikunnallisesti todella aktiivinen ja liikuin päivittäin tuntikausia erilaisten pelien ja leikkien parissa. Yleisurheilu on kuitenkin aina ollut minulle selkeästi ainoa päälaji, enkä ole harjoitellut muita lajeja säännöllisesti.

Opiskelen tällä hetkellä Jyväskylän yliopistossa liikuntapedagogiikkaa. Opinnot etenevät urheilun ehdoilla normaalia opiskelutahtia hitaammin. Tällä hetkellä koen tärkeimmäksi urheilla parhaan kykyni mukaan ja tulla niin hyväksi seiväshyppääjäksi kuin mahdollista. Haluan urheilla niin, että tiedän oikeasti antaneeni urheilulle kaikkeni. Haluan, että voin sanoa hyvällä omalla tunnolla tehneeni parhaani, antamatta missään vaiheessa periksi.

Mielestäni urheilussa parasta on säännöllinen harjoittelu ja itsensä kehittäminen. Arkirutiini harjoitteluun, ravintoon ja lepoon keskittyen on minulle paras ja hauskin tapa elää. Seiväshyppy antaa vielä mahdollisuuden mitata toiminnan onnistumista ja haastaa itseään sekä fyysisesti, että henkisesti. Kun pitkäjänteinen työ lopulta johtaa onnistumiseen ja esim. ennätykseen on tunne mahtava. Lisäksi urheilusta tekee hienoa ihmiset, joita sen parissa tapaa ja joihin tutustuu. Leirit, yhteiset harjoitukset ja ajanvietto samanhenkisten ihmisten kanssa on hienoa. Seiväshyppysuoritus on mielestäni myös itsessään todella hauska ja hyppääminen on mitä mukavinta puuhaa!

Urheilu-urani ei ole edennyt aivan kuten olisin odottanut muutamina viime vuosina. Aika on kuitenkin ollut äärimmäisen opettavaista ja odotan innolla tulevaa. Olen suunnitellut jatkavani urheilu-uraani niin kauan kuin terveys sallii ja nautin urheilusta. Toivottavasti tämä tarkoittaa, että jatkan vielä vähintään kymmenen vuotta.

 

   Helsingin Kisa-Veikot
PL 1
00251, Helsinki