Ifeoma Chukwuma

 

Ikä
27 vuotta (14.11.1987)

Laji
Pikajuoksu

Valmentaja
Frank Zio

Ennätykset
100m 11,98
200m 24,46

 

 

Kuka olen

Aloitin yleisurheilun sattuman kautta vuonna 2000 kuullessani ystäväni aikeesta liittyä Helsingin Kisa- Veikkoihin. Ystäväni lopetti harrastuksen kahden viikon jälkeen – viiden vuoden jälkeen voitin ensimmäisen henkilökohtaisen Suomen mestaruuteni ja olin 17- vuoden ikäisenä Kalevan Kisojen finaalissa molemmilla pikamatkoilla. Pidän näitä edelleen parhaimpina saavutuksinani, mutta en ainoastaan tulosten ja sijoitusten vuoksi, vaan koska tuolloin todella nautin juoksemisesta.

Seuraaviin kahteen vuoteen mahtui paljon asioita, joiden myötä päätin lopettaa yleisurheilun kauden 2007 jälkeen. Tärkein syy lopettamiseen oli varmasti tukiverkoston puuttuminen.

Paluuni yleisurheilukentille vuonna 2011 oli sekin sattumankauppaa kun törmäsin entiseen valmentajaani Auli Marttiseen, joka kannusti minua palamaan. Helppoa paluu ei ollut neljän vuoden täydellisen urheilusta poissaolon jälkeen, jouduin opettelemaan kaiken täysin alusta. Tavoitteenani oli viilata vanhoja ennätyksiä ja löytää juoksemisen nautinto uudestaan.
Vuonna 2013 rikoin sadan metrin ennätykseni; tulos parani yli neljä kymmenystä edellisestä kaudesta. Kauden 2014 kohokohta oli 200 metrillä 25 sekunnin alitus.

Vaikka tulokseni ovat parantuneet, harjoittelustani oli puuttunut valmentaja vuoden 2015 alkuun asti. Tällä hetkellä opiskelen Pariisissa sivuainetta Vaasan yliopiston kandidaatin tutkintooni ja olen paikallisen seuran (Paris Avenir Atheltic) pikajuoksu- ja pituushyppyvalmentajan Frank Zion valmennuksessa. Zion , joka tunnetaan muun muassa Jimmy Vicautin ja Cherif Dian valmentajana, valmennusfilosofia perustuu vahvasti tekniikkaan, mikä on ehdottomasti suurin heikkouteni.

Näen urheilu- urani jatkuvan ainakin niin kauan kuin opiskelen; yleisurheilu tuo hyvää tasapainoa yliopisto-opintoihini.

Muut urheilijat ovat tärkeitä motivaation lähteitä urheilu- urallani. Muun muassa pikkuveljeni Chrysostom Chukwuman määrätietoisuus koripalloura nuortenmaajoukkueessa ja valmennusryhmäni muiden urheilijoiden huikea asenne.

Urheilu- urani ei tietenkään olisi mahdollista ilman Helsingin Kisa- Veikkojen luottamusta, tukea ja kannustusta.

   Helsingin Kisa-Veikot
PL 1
00251, Helsinki