Emmi Somppi

 

Ikä
23 vuotta (12.06.1991)

Laji
Keihäänheitto

Valmentaja
Tommi Huotilainen

Ennätykset
keihäs 44,48m (2014), 46,97i (2015)

Saavutukset
SM-hallit keihäänheitto kultaa 2015
SM-15v keihäänheitto hopeaa 2006
SM-14v keihäänheitto pronssia 2005

 

   

Kuka olen

Ensimmäisissä yleisurheilukisoissa olin noin 4-vuotiaana. Kertomusten mukaan en ollut kiinnostunut lajista pätkääkään. Vanhempani kuitenkin olivat hyvin tiiviisti mukana Kauhajoen Karhun toiminnassa, joten tietysti minä ja veljeni olimme aina mukana heidän vetämissään yleisurheilukerhoissa. Kun perhe oli aina mukana harjoituksissa ja kisoissa, yleisurheilusta alkoi tulla elämäntapa. Nuorempana treenasin eri lajeja ja aluksi minusta pitikin tulla ottelija. Lopulta kiinnostus ja panostus muihin lajeihin lopahti ja keihäänheitosta tuli päälajini.

Kauhajoen Karhu on kasvattiseurani, jossa urheilin 15-vuotiaaksi asti. 16-vuotiaana lopetin uran kokonaan, sillä kyynärpääni ei enää kestänyt heittämistä repeytyneen jänteen vuoksi. Vuoden 2013 syksyllä aloin miettiä paluuta yleisurheilun pariin. Uudet magneettikuvat kertoivat kyynärpään jänteen kuroutuneen umpeen ja puolen vuoden yhteistyö alkoi Urpo Paanasen kanssa. 2014 vuoden alussa muutin Helsinkiin ja otin yhteyttä Helsingin Kisa-Veikkoihin. Helmikuussa 2014 aloitin yhteistyön nykyisen valmentajani, Tommi Huotilaisen, kanssa.

Paluu kuuden vuoden totaaliselta tauolta mietitytti, mutta hyvästä pohjatyöstä voin kiittää Marjo-Liisa Vesimäkeä, joka toimi valmentajani 2004-2007. 2014 vuoden kilpailukausi meni sairastellen ja monia loukkaantumisia parannellen, eikä tuloskaan puolen vuoden harjoittelun jälkeen ollut päätähuimaava. Epäonnistumisista huolimatta on vuoden aikana tullut myös paljon onnistumisia ja kehitystä, joka antaa uutta motivaatiota treeniin ja lisää itseluottamusta. Toivottavasti tulevaisuudessa voin vielä sanoa, ettei ole koskaan liian myöhäistä aloittaa alusta.

   Helsingin Kisa-Veikot
PL 1
00251, Helsinki