Harjoituskalenteri

Näihin harjoitusryhmiin ovat kaikki aikuisurheilijamaksun maksaneet tervetulleita, ryhmiin ei tarvitse sitoutua ja harjoituksista voi rakentaa haluamansa kokonaisuuden.

 

vko 50

ma 11.12. kuntopiiri 18.15 Eläintarhan putki

ke 13.12.  pikajuoksuharjoitukset 19.00 Liikuntamylly

pe 15.12. loikkaharjoitukset 18.00 Liikuntamylly

pe 15.12. seiväshyppyharjoitukset 18.30 Liikuntamylly

la 16.12. keskimatkojen vetoharjoitukset 14.00 Eläintarhan putki

pe aikuisurheilijoiden vapaa harjoitteluvuoro 18-19.30 Liikuntamyllyssä

la aikuisurheilijoiden vapaa harjoitteluvuoro 14-16.00 Eläintarhan putkessa

 

vko 49

ma 4.12. Kuntopiiri Eläintarhan putki 18.00 tai 18.15

ke 6.12. pikajuoksuharjoituksia ei ole - Mylly kiinni itsenäisyyspäivän takia

pe 8.12. Kiekonheittoa/moukaria/painonheittoa + painonnnostoa, Liikuntamyllyn häkki 18.30-

la 9.12. Keskimatkojen vetoharjoitukset 14.00- Eltsun putkessa

pe aikuisurheilijoiden vapaa harjoitteluvuoro 18-19.30 Liikuntamyllyssä

la aikuisurheilijoiden vapaa harjoitteluvuoro 14-16.00 Eläintarhan putkessa

 

 

Heittäjien ryhmä kokoontuu kesällä viikoittain Eläintarhan heittopaikoilla. Myllyssäkin vo heittää häkissä kiekkoa, moukaria ja painoa, keihästä pressuun ja kuulaa työntää.

Loikkaryhmä kokoontuu perjantaisin parillisina viikkoina Liikuntamyllyssä klo 17.45. Anna-Liisa Salminen ja Ari Aartola vetävät yhteisen loikkaharjoituksen. Omatoinen lämmittely ennen sitä.

Seiväshyppyä Mika Siimeksen johdolla parin viikon välein. Ensikertalaiset ja ottelijat ovat tervetulleita! Lisätietoja: mika.siimes@nemokustannus.fi

Pitkän ja keskipitkän matkan juoksuharjoituksista kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Richard Caponigroon rcap1@yandex.com, Richard on englanninkielinen, sarja M50, 3000 m alle 11 minuuttia 2014. Ryhmä tekee yhdessä eripituisia vetoharjoituksia.

Kaikille avoin pikajuoksuryhmä harjoittelee keskiviikkoisin, ks. yllä.
Pikajuoksussa toimii myös kaksi ryhmää, joihin on haettava. Valmentajina toimivat Heli Halava ja Tiina Lampén. Hakemukset pikajuoksuryhmiin pääsystä Heli Halavalle heli.halava@gmail.com

Ottelijoiden harjoitusryhmä

Moniotteluiden lajiharjoituksista kiinnostuneille on mahdollisuus yhteisharjoituksiin. Harjoituspäiviä ovat perjantai – lauantai – sunnuntai tälle sivulle päivittyvän harjoituskalenterin mukaan. Harjoituksissa ei ole varsinaista erillistä valmentajaa, vaan tarkoituksena on saada ryhmätreenistä kollektiivista apua sekä omiin suorituksiin että myös harjoitusten tehoon ja laatuun. Harjoitukset ovat toki täysin vapaita kaikille halukkaille, eikä ottelutaustaa sen kummemmin edellytetä.

Harjoitusohjelma on laadittu miesten lajiohjelman mukaan, mutta tarvittaessa sulkuihin on muokattu naisille oma ehdotus. Naisten ohjelman osalta paikan päällä tehtävä päiväkohtainen muokkaus on aina mahdollista ja tarvittaessa voin olla siinä apuna.

Otteluterveisin Juha Multanen M50 

Tässä uusin harjoitus:

1.10. aita/pikajuoksuharjoitus klo 14 alkaen Eltsu/Eltsun putki (verkat ulkona, jos keli sallii)

Kaksi vaihtoehtoja, joko pk-harjoitus nopeus/aitateemalla tai pk-kauden alun testiharjoitus (aidoilla tai ilman, ajanottomahdollisuus)

Pk-harjoitus nopeus/aitateemalla: verryttely + dynaamiset venyttelyt + koordinaatiot lyhyesti + pari avausjuoksua; aidat: hyppelyitä + etu-/takajalkadrillejä + muutamia 5 aidan juoksuja (oman sarjan aitakorkeus tai miinus yksi sarja; etäisyys – 1-3 tossua) pysty/kyyrylähdöllä, kaikki lenkkareilla. Perään 1x150 m + 1x120 m + 1x100 m + 1x80 m + 1x60 m + 1x40 m rennon kovaa tehoja asteittain nostaen (80-> 90%), hidas kävelypalautus. Loppuverkka + kevyt venyttely/lihashuolto/lyhyt jumppa (oman tuntemuksen mukaan).

Pk-kauden alun testiharjoitus: kisaverkka omaan tapaan (voi mainiosti käyttää edellä olevaa); aidat: pari piikkarivetoa + pari aitadrilliä + 5 -> 3 askeleen aitoja pari kertaa. Telinelähdöstä 2 aitaa (oman sarjan korkeus ja välit mahdollisuuksien mukaan) x 2-5 tuntemuksen mukaan. 1-2x60 m aidat ajanotolla (jos kaksi, tällöin täyspalautus vähintään 10 minuuttia välissä). Perään vielä 1x100 m ja 1x60 m rennon kovaa (ad 90%) piikkareilla (jos mahdollista). Ilman aitoja pidemmät koordinaatiot + 2-3 avausvetoa lisää + telineistä 5 lähtöä (20 m + rullaus) ennen ”kisajuoksua”. Perään niin ikään 1x100 m ja 1x60 m kuten edellä. Loppuverkka + kevyt huoltava jumppa/venyttely. Ajanotto freelap-laitteella, yksi juoksija kerrallaan.

PS. 10-ottelusta kiinnostuneille löytyy YouTube:sta mainio videoblogi, jossa australialainen Cedric Dubler kertoo matkastaan Rion 2016 olympialaisiin ja myös itse kisoista, käykää tutustumassa: https://www.youtube.com/watch?v=Dk3Y4qrwKus

 

Seiväshyppyporukka harjoittelee kahdesti viikossa päiväsaikaan Liikuntamyllyssä, yleensä maanantaisin ja torstaisin. Mukana olevien kantajoukko on tottuneita hyppääjiä.

 

Haluatko mukaan vetämään ryhmää? Tarvitsetko siihen koulutusta? Haluatko osallistua itseohjautuvan ryhmän harjoitteluun? Tarvitsetko harjoitusohjelmaa? Laita viestiä: mika.siimes@nemokustannus.fi.

 

 

Liikuntamyllystä


Liikuntamyllyssä on porttien ja älykorttien avulla tapahtuva sisään- ja uloskäynnin valvonta.

 

Vinkki aikuisliikkujalle

Jos sinulla ei jo ole Helsingin liikuntapaikkojen käyttämää älykorttia, ja aiot harjoitella Liikuntamyllyssä HKV:n vuoron aikana, sinun tulee hankkia Myllyssä käydessäsi henkilökohtainen kortti, hinta 3 euroa.

Yksi kortti riittää. Kortin käyttäjän tunnistustietoina kaupungin järjestelmässä on henkilön nimi ja puhelinnumero.

HKV on antanut Liikuntamyllyn käyttöön henkilöluettelon seuramaksut suorittaneista aikuisliikkujista, jotta näille henkilöille voidaan kirjata HKV:n seuravuoro-oikeudet. Korttiin kirjataan oikeus HKV:n vuoroihin Liikuntamyllyn kassalla.

Kortille on sen käyttäjä itse saattanut ostaa sisäänpääsyjä. Jos kortinhaltija menee sisään seuravuoronsa aikana ja hänelle on kirjattu /ehditty kirjata seuravuoro-oikeus, sisäänmenoa ei veloiteta kortille mahdollisesti ostetuista yksittäiskäynneistä.

 

 

 

 

Veteraanimenestyjät 2016

miehet: Kyösti Poutiainen

naiset: Anna-Liisa Salminen

 

Helsingin seudun yleisurheilu, Helsy 2016

Helsy palkitsi vuoden 2016 parhaana miesaikuisurheilijana Kyösti Poutiaisen, M75 (MM-kultaa 10-ottelussa ja MM-hopeaa korkeudessa ja seipäässä, EM-hallihopeaa M70-seipäässä).

 

SAUL palkitsi vuoden (2016) pikajuoksijana Harri Huotarin.

 

Maljapistekilpailu 2016

HKV oli neljäs SAULin maljakilpailussa 2016

HKV oli vuoden 2016 kisassa neljäs Kunto-Pirkkojen, Jyväskylän Kenttäurheilijoiden ja Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijoiden jälkeen.

Sijoitus putosi edellisestä vuodesta yhdellä, kun varsinaissuomalaiset pääsivät ohi. Vuonna 2015 meitä auttoivat Eltsussa järjestetyt SM-kisat, joihin osallistui 86 seuran jäsentä. Vuonna 2016 olimme kahden SM-kilpailun, vauhdittomien hyppyjen ja maantiekävelyn järjestäjiä. Näiden HKV:lle tuoma pistepotti ei noussut Eltsun kisojen mittaan. Virallisen laskennan meille antama pistemäärä 847 on kuitenkin suurempi kuin vuoden 2014 tulos 765.

 

 

 

 

   Helsingin Kisa-Veikot
PL 1
00251
Helsinki
Toiminnanjohtaja Reijo Siitonen
040 506 6482 , toimisto(ät)helsinginkisaveikot.fi