Harjoituskalenteri

Harjoituskalenteriin kootaan lähiviikkojen harjoituksia. Näihin ryhmiin ovat kaikki aikuisurheilijaryhmän jäsenet tervetulleita, niihin ei tarvitse sitoutua ja ryhmän harjoituksista voi rakentaa haluamansa kokonaisuuden (esimerkiksi alla olevasta: torstaina kiekonheitto, perjantaina seiväshyppyä, lauantaina juoksuvetoja ja sunnuntaina aitajuoksua).

vko 28

ke 12.7. Pomppu-ukkojen kisat: korkeushyppyä 17.30, kiekonheittoa 18.30

to 13.7. Keihäänheittoa 17.30-

la-su SM-ottelut, Laukaa

vko 29

ma 17.7. Seiväshyppyä 17.30-

ke 19.7. Pomppu-ukkojen korkeushyppykisa 17.30-

to 20.7.  Keihäänheittoa 17.30-

vko 30

ke 29.7. Pomppu-ukkojen korkeushyppykisa 17.30-

vko 31

ke 2.8. Pomppu-ukkojen korkeushyppykisa 17.30 + seiväshyppyä perään

to 3.8. Painonheittoa 17.30-

 

 

Heittäjien ryhmä kokoontuu torstaina 13.7. klo 17.30 Eläintarhan keihäspaikalla. Ohjelmassa keihäänheittoa ja perusliikkeitä vapailla painoilla. Lisätietoja mika.siimes@nemokustannus.fi

Seiväshyppyä Mika Siimeksen johdolla maanantaina 17.7. klo 17.30 Eltsussa. Ensikertalaiset ovat tervetulleita! Lisätietoja: mika.siimes@nemokustannus.fi

Ottelijoiden harjoitukset sunnuntaina 1.7. klo 11 Eläintarhan kentällä. Ohjelmassa aitajuoksua ja ottelijoiden toivomia lajeja. Juha Multanen on loukkaantunut ja voi valmentaa kunkin urheilijan haluamaa lajia SM-kisoihin valmistautumista ajatellen.

Pitkän ja keskipitkän matkan juoksuharjoituksista kiinnostuneet ottakaa yhteyttä Richard Caponigroon rcap1@yandex.com, Richard on englanninkielinen, sarja M50, 3000 m alle 11 minuuttia 2014. Ryhmä tekee yhdessä eripituisia vetoharjoituksia yleensä Eltsussa lauantaisin klo 11.

 

Pikajuoksuharjoituksia
HKV:ssä toimii kaksi pikajuoksuryhmää aikuisurheilijoille. Valmentajina toimivat Heli Halava ja Tiina Lampén. Hakemukset pikajuoksuryhmiin pääsystä Heli Halavalle heli.halava@gmail.com

 

Ottelijoiden harjoitusryhmä

Toukokuun alusta on moniotteluiden lajiharjoituksista kiinnostuneille mahdollisuus yhteisharjoituksiin. Harjoituspäiviä ovat perjantai – lauantai – sunnuntai tälle sivulle päivittyvän harjoituskalenterin mukaan. Harjoituksissa ei ole varsinaista erillistä valmentajaa, vaan tarkoituksena on saada ryhmätreenistä kollektiivista apua sekä omiin suorituksiin että myös harjoitusten tehoon ja laatuun. Harjoitukset ovat toki täysin vapaita kaikille halukkaille, eikä ottelutaustaa sen kummemmin edellytetä.

Harjoitusohjelma on laadittu miesten lajiohjelman mukaan, mutta tarvittaessa sulkuihin on muokattu naisille oma ehdotus. Naisten ohjelman osalta paikan päällä tehtävä päiväkohtainen muokkaus on aina mahdollista ja tarvittaessa voin olla siinä apuna.

Tälle viikonlopulle en tee ohjelmaa, mutta tässä viikon 22 treenit (joissa olen itse mukana):

3.6. la Eläintarhan kenttä klo 12 alkaen: pituus - seiväs (naiset korkeus) - intervalleja. Ensin verkka (lämmittelyt, dynaaminen venyttely, kuminauha); pituus: muutama hyppytekninen (tasahypyt, vuoroloikat, jatkuvia ponnistuksia), pari avausvetoa, muutama lankultalähtö, 5-11 askeleen hyppyjä tai vaihtoehtoisesti pari lyhyen vauhdin hyppyä ja 3-5 täysvauhtista; seiväs: muutamia drillejä ja 8-12 askeleen hyppyjä kuminauharimalla (naiset korkeus: vauhditta+saksauksia+ 3-5 askeleen hyppyjä (kaarrejuoksun alusta)+muutama täysivauhtinen rimalla/kuminauharimalla);intervallit: joko 7-10 x 100 m 1-2 minuutin kävelypalautuksella (rennon reippaasti eli 70-80%) tai vielä pidemmät intervevallit (5x400m tai 3x800m) 70% (viimeinen sarja voi mennä hieman kovempaa, ei hapoille, rentoa juoksua); loppuverkka+lyhyt palauttava lihaskunto/-huolto. Eväitä mukaan!

4.6. su klo 12 alkaen: keihäs - kiekko (naiset kuula) - puntti. Verkka kuten edellä, lajiharjoitukset tekniikkaan painottuen (vauhditta/lyhyen vauhdin suorituksia, keihäässä ei välttämättä lainkaan täysvauhtisia, kiekossa ja kuulassa muutamia); punttina omien taitojen mukaan olympianostoja, kaikille penkki (terävä, lyhyt, ei maksimipainoja), leuanvetoja, kyykky (mielummin etukyykky, kuten penkki) ja maastaveto (1 jalan liikkeenä mielellään, maltilliset painot, enemmän hallintaliikkeenä), lyhyt keskivartalo. Lyhyt palauttava hölkkä/venyttely. Eväitä mukaan! 

Otteluterveisin Juha Multanen M50 

PS. 10-ottelusta kiinnostuneille löytyy YouTube:sta mainio videoblogi, jossa australialainen Cedric Dubler kertoo matkastaan Rion 2016 olympialaisiin ja myös itse kisoista, käykää tutustumassa: https://www.youtube.com/watch?v=Dk3Y4qrwKus

Vuoden neljäs 3-loikkaharjoitus Eltsussa Lauri Järvisen johdolla keskiviikkona 10.5 klo 17. 12.4 pidetyssä harjoituksessa oli vetäjän lisäksi neljä muuta harjoittelijaa. Lisää mahtuu!

Seiväshyppyporukka harjoittelee kahdesti viikossa päiväsaikaan Liikuntamyllyssä, yleensä maanantaisin ja torstaisin. Mukana olevien kantajoukko on tottuneita hyppääjiä.

 

Haluatko liittyä harjoitusryhmän? Harjoitusryhmiä on tällä hetkellä pikajuoksussa, kestävyysjuoksussa, seiväshypyssä, kolmiloikassa, ottelijoilla/aitajuoksijoilla ja heittäjillä. Loikkaryhmään on ollut kiinnostusta.

Haluatko mukaan vetämään ryhmää? Tarvitsetko siihen koulutusta? Haluatko osallistua itseohjautuvan ryhmän harjoitteluun? Tarvitsetko harjoitusohjelmaa? Laita viestiä: mika.siimes@nemokustannus.fi.

 

_________________________________________________________________________________________________________________________

Harjoitusohjelma on myös sivulla


http://www.helsinginkisaveikot.fi/Aikuisliikkujat.aspx

 

 

 

LiikuntamyllystäLiikuntamyllyssä on porttien ja älykorttien avulla tapahtuva sisään- ja uloskäynnin valvonta.

Vinkki aikuisliikkujalle

Jos sinulla ei jo ole Helsingin liikuntapaikkojen käyttämää älykorttia, ja aiot harjoitella Liikuntamyllyssä HKV:n vuoron aikana, sinun tulee hankkia Myllyssä käydessäsi henkilökohtainen kortti, hinta 3 euroa.

Yksi kortti riittää. Kortin käyttäjän tunnistustietoina kaupungin järjestelmässä on henkilön nimi ja puhelinnumero.

HKV on antanut Liikuntamyllyn käyttöön henkilöluettelon seuramaksut suorittaneista aikuisliikkujista, jotta näille henkilöille voidaan kirjata HKV:n seuravuoro-oikeudet. Korttiin kirjataan oikeus HKV:n vuoroihin Liikuntamyllyn kassalla.

Kortille on sen käyttäjä itse saattanut ostaa sisäänpääsyjä. Jos kortinhaltija menee sisään seuravuoronsa aikana ja hänelle on kirjattu /ehditty kirjata seuravuoro-oikeus, sisäänmenoa ei veloiteta kortille mahdollisesti ostetuista yksittäiskäynneistä.

 

 

 

 

Veteraanimenestyjät 2016

miehet: Kyösti Poutiainen

naiset: Anna-Liisa Salminen

 

Helsingin seudun yleisurheilu, Helsy 2016

Helsy palkitsi vuoden 2016 parhaana miesaikuisurheilijana Kyösti Poutiaisen, M75 (MM-kultaa 10-ottelussa ja MM-hopeaa korkeudessa ja seipäässä, EM-hallihopeaa M70-seipäässä).

 

SAUL palkitsi vuoden (2016) pikajuoksijana Harri Huotarin.

 

Maljapistekilpailu 2016

HKV oli neljäs SAULin maljakilpailussa 2016

HKV oli vuoden 2016 kisassa neljäs Kunto-Pirkkojen, Jyväskylän Kenttäurheilijoiden ja Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijoiden jälkeen.

Sijoitus putosi edellisestä vuodesta yhdellä, kun varsinaissuomalaiset pääsivät ohi. Vuonna 2015 meitä auttoivat Eltsussa järjestetyt SM-kisat, joihin osallistui 86 seuran jäsentä. Vuonna 2016 olimme kahden SM-kilpailun, vauhdittomien hyppyjen ja maantiekävelyn järjestäjiä. Näiden HKV:lle tuoma pistepotti ei noussut Eltsun kisojen mittaan. Virallisen laskennan meille antama pistemäärä 847 on kuitenkin suurempi kuin vuoden 2014 tulos 765.


 

 


   Helsingin Kisa-Veikot
PL 1
00251
Helsinki
Toiminnanjohtaja Reijo Siitonen
040 506 6482 , toimisto(ät)helsinginkisaveikot.fi
Nuorisopäällikkö Kalle Simpanen
0400 176 135 , kalle.simpanen(ät)helsinginkisaveikot.fi